Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Bu sezon tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalan Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Darıca Gençlerbirliği, D grubundaki rakipleri Beşiktaş, Boluspor ve Kayserispor'dan sürpriz sonuçlar alarak bir üst tura çıkmayı hedefliyor.

        Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında iyi bir takım kurulduğunu belirterek, ekibin lige iddialı şekilde başladığını söyledi.

        Türkiye Kupası'nda ilk hedefleri olan gruplara kalmayı başardıklarını ifade eden Karabacak, "Darıca tarihinde ilk defa gruplara kaldık. Beşiktaş gibi güçlü takımlarla eşleşmek nasip oldu. Boluspor ve Kayserispor da Türk futbolunun köklü kulüpleri. Grup maçlarında ekip, en iyi sonucu almak için çalışacak. İlçede muhteşem bir hava oluştu. Vatandaşımız olumlu karşıladı, herkesi tebrik ettiler. Bu başarıda hemşehrilerimiz takımı yalnız bırakmayacak." diye konuştu.

        - "Beşiktaş'ı yenebilecek güçteyiz"

        Darıca Gençlerbirliği Başkanı Mustafa Öztürk de kupada zor bir grupta yer aldıklarını dile getirerek, bu gruptan çıkmanın imkansız olmadığını kaydetti.

        "Elimizden geleni yapacağız ve gruplardan çıkacağımıza inanıyoruz" diyen Öztürk, ligde de iyi sonuçlar almak istediklerini bildirdi.

        Öztürk, sahalarında oynayacakları maçta Beşiktaş'ı yenebilecek güçte olduklarını belirterek, "Beşiktaş'ın da Avrupa ve ligde yoğun tempoları var. Türkiye kupasında bizimle oynayacakları maçta as kadroyla gelmeyecekleri için bir avantaj yaşayacağız. Bu futbolcular için de bir avantaj. Beşiktaş'ı yenip diğer maçlardan da puanlar alıp gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Beşiktaş maçı gece maçı olmasından dolayı İsmetpaşa Stad'ında oynayacağız. Boluspor ve Kayserispor maçını sahamızda oynayacağız. Şehir halkı mutlu, ligde de kendimizi toparladık." ifadesini kullandı.

        Lig ve gruplardaki maçları birlikte en iyi şekilde götüreceklerini aktaran Öztürk, "Gruplara kalana kadar da Spor Toto 2. Lig, TFF 1. Lig ekiplerini eledik. Burada Boluspor ve Kayserispor'u yenmemiz zor bir şey değil. Kolay olmayacaktır. Zor da bunu başaracağız. Başaramazsak da dünyanın sonu değil. Elimizden geleni yapacağız."dedi.

        - "Futbolseverler, keyif veren bir Darıca Gençlerbirliği izleyecek"

        Teknik Direktör Galip Gündoğdu ise grupta güçlü ekiplerle eşleştiklerini belirterek, yapacakları maçlarda en fazla puanı elde etmek istediklerini söyledi.

        Önemli olanın kupada başarı elde edip, sezon sonunda da bir üst lige çıkmak olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Futbol sonuca dayalı oyun. Sonuçlar iyi olunca futbolcuların moralleri üst seviyeye çıkıyor. Biz de fiziksel çalışmalar yaptırarak onları destekliyoruz. Takımın moral ve motivasyonu şu anda üst seviyede. Kupada kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Rakiplerimizin gücünü biliyoruz. Verdiğimiz mücadeleyle maksimum puanları toplamaya çalışacağız. Futbolseverler, keyif veren bir Darıca Gençlerbirliği izleyecek." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler