Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında bugüne kadar açılan kurslara katılan çobanların sayısının 500'ü geçtiği belirtildi.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenledikleri "Sürü Yöneticisi Elemanı Benim" projesi kapsamında açılan kursların 6'ncısını tamamladıklarını ifade etti.

        Kurslara katılan çobanların sayısının 500'ün üzerine olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu ay içerisinde yeni bir kursun açılacağını dile getirdi.

        Sertifikalı sürü yöneticisi çalıştıranlara devletin 5 bin lira sigorta prim desteği verdiğini aktaran Çetinkaya, bu nedenle kurslara yoğun ilgi olduğunu söyledi.

        Her kursa en az 80 kişinin katıldığını dile getiren Çetinkaya, "Biri bitiyor, diğeri başlıyor. En son kursa katılan 84 kişi sertifikalarını aldı. Kurslardaki sınıf sayısının 120'ye kadar çıktığı oldu. Teorik ve uygulamalı olarak verilen kurslar ile çobanlar bu işi belgeli yapmış oluyor, devlet de destek veriyor. Çiftçilerin işlerinin yoğunluğu nedeniyle kursları yazın açmıyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler