Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'de yaylalardan köylere göç başladı.

        Kentte geçimini hayvancılıkla sağlayan ve bahardan beri Artvin-Ardahan sınırındaki 2 bin 650 rakımlı Bilbilan Yaylası'nda konaklayan besicilerin köylere dönüşleri sürüyor.

        Besicilerden Gökhan Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinin Kazimiye köyünden her yıl sürüsünü otlatmak için Bilbilan Yaylası'na çıkarttığını söyledi.

        Havaların soğumasının ardından tekrar köye dönmek için yola çıktığını anlatan Tatar, zaman zaman kendilerini zorlayan yolculuğun yaklaşık iki hafta sürdüğünü belirtti.

        Tatar, besiciliğin baba mesleği olduğunu ifade ederek, zor ve meşakkatli yolculuğu 15 yıldır yaptığını dile getirdi.

        Amcasıyla birlikte 8 aydır yaylada 100'ün üzerinde küçükbaş hayvandan oluşan sürüyü otlattıklarına işaret eden Tatar, "Yaklaşık 200 kilometre yol katederek Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesindeki köyümüze ulaşacağız. Akşamları hava kararınca uygun arazide hayvanlarımızı dinlendirip, geceyi burada geçiriyoruz. Sabahın ilk ışıklarıyla tekrar yola koyuluyoruz." dedi.

        Tatar, kış mevsimini köyde geçireceklerini, baharın gelmesiyle birlikte yeniden yayla yolculuğuna başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler