Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin merkez üssü Kaynaşlı'da hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

        Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ilçe meydanında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 17 yıl önce yaşanan büyük felakette hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını söyledi.

        1999 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından depremlerle yaşanılması gerektiğinin tüm çıplaklığı ile yüze vurulduğunu belirterek, "Kaynaşlı depreminin hemen ardından bölgeye geldim. Birçok yerin yıkıldığını gördüm. Çok acı bir manzara vardı ve yıkıntıların hemen hemen hepsi alev alev yanıyordu. Depremden hemen sonra Türk Kızılayı'nın Bolu, Sakarya ve Kocaeli ekipleri bölgede yaraları sarmaya başladı." dedi.

        KInık, 1999 depremlerinden sonra sertifikalı arama kurtarma personeli sayısının arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Türkiye bugün o günlere nazaran afetlere daha hazır. 'Bu yeterli mi?' diye soracak olursanız elbette 'Hayır.' Afet bölgesinde yaşayan her birey bu hazırlığın bir ayetullah olduğu bilincinde olmalı. Her bireyin tedbir alması gerekirken, yerel yönetimler bizim gibi yardım kuruluşlarının alması gereken tedbirler var. Bunlar için eğitimler almak gerekiyor. Biz Türk Kızılayı olarak bu eğitimleri düzenli bir şekilde alıyor ve uygulamalar yapıyoruz. Bugün Türk Kızılayı herhangi bir afet olduğunda 350 bin kişiye aynı anda yemek ve barınma ihtiyacını giderebilecek kapasitede ama bu yeter mi, elbette yetmez. Ülke genelinde özellikle gençlerde bunu seferberlik içinde yürütmemiz gerekli."

        Kaynaşlı Kaymakamı Tahir Yılmaz ise ölenlere rahmet, yakınlarına da sabır dileyerek, "Bu yaşanan afetlerden ders almamız gerekiyor. Tekrarlandığında bu kadar acının yaşanmaması için gerekli önlem ve tedbirlerimizi almamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenler anısına mevlit okundu.

        Daha sonra deprem şehitliğini ziyaret edenler, yakınları için dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler