Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde, 2 bin 950 metre rakımdaki Büyük Deniz Buzul Gölü'nde yüzme şenliği düzenlendi.

        Rizeli dağcı Hasan Önder öncülüğünde gerçekleştirilen, "Kaçkar Yüzme Şenliği"ne Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, İlçe Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve yaklaşık 80 doğasever katıldı.

        Kavrun Yaylası'nda buluşan Vali Bektaş ve beraberindekiler, yaklaşık üç saatlik yürüyüşün ardından Küçük Deniz Buzul Gölü'ne ulaştı. Küçük Buzul Gölü'nde suyun sıcaklığının eksinin altında olması nedeniyle şenlik bu gölde yapılamadı. Doğaseverler, yüzeyi buz tutan gölün üstünde fotoğraf çektirdi.

        Şenliğin gerçekleşebilmesi için katılımcılar yaklaşık yarım saat karda yürüyerek, Büyük Deniz Buzul Gölü'ne ulaştı. Buradaki kamp alanında çadır kuran katılımcılardan Kartal Çiçek, göle giren ilk kişi oldu. Çiçek, su sıcaklığının 4 derece olması nedeniyle gölde 13 saniye kalabildi.

        Hasan Önder ve beraberindekilerin oluşturduğu 4 kişilik grup, göle girmeden önce çay içti, ardından da kar banyosu yaptı. Bu grup ise gölde yaklaşık 1.5 dakika durabildi.

        Yürüyüşe katılan Hüseyin Şahin, 7 ve 11 yaşlarındaki oğulları Yiğit ve Şahin Şahin ile göle girdi. Yiğit, ayaklarını ve vücudunu ıslattıktan sonra sudan çıkarken Şahin ise babası ile birlikte kulaç attı.

        Böylece, şenliğe katılanlardan 8'i buzul gölünde yüzme cesareti gösterebildi.

        Paramotorun, Kaçkar Dağları'nın zirvesinde Türk bayrağı ile uçuş gerçekleştirmesi renkli görüntüler oluşturdu.

        - "Bölge, doğal turizm potansiyeli taşıyor"

        Vali Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oldukça sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

        Kaçkarlar'ın Türkiye'nin en yüksek dördüncü sıra dağları olduğunu vurgulayan Bektaş, "Bu sıradağlar bir ekosistem oluşturuyor. Dağları Rize, Artvin ve Trabzon paylaşıyor. Bölgede 250 buzul gölü var. Bu göllerden birinde yıllardır süregelen bir etkinlik gerçekleştirildi. 2 bin 950 rakımdayız, etrafımız kar ancak arkadaşlarımız sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirerek yüzdüler." dedi.

        Bölgenin doğal turizm potansiyeli taşıdığını ifade eden Bektaş, "Bu potansiyeli bölge insanı ile buluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.

        - "Bölge farklılıklarına dikkat çekmeye çalışıyoruz"

        Hasan Önder de katılımın çok iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Bölgenin farklılıklarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Sanayimiz yok, biz de turizme dikkat çekmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Buzul gölünde bu yükseltide yüzmek dünyada ender ya da hiç yapılmayan bir etkinliktir. Katılım bizi son derece mutlu etti. İnanılmaz büyük bir haz, bir anlamda yüzme heyecanını burada yaşıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler