Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Kavşağında helikopterden edilen ateş sonucu başına isabet eden kurşunla yaralanan ve 4 aydır tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybeden 27 yaşındaki Özcan Özsoy, Haymana'da defnedildi.

        Özcan Özsoy için Haymana ilçesi Sarıgöl Mahallesi'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Köyün girişi ve cami çevresine Türk bayrakları asıldı.

        Törende, şehidin babası Zeynel Abidin Özsoy ve annesi Sıdıka Özsoy taziyeleri kabul etti. Törene, şehit Özsoy'un aile yakınlarının yanı sıra TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Törende, şehidin eşi Hülya ile oğlu Bekir ve annesi Sıdıka Özsoy'un tabut başında güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Anne Sıdıka Özsoy, bir ara "sakın ağlama oğlum vatan sağ olsun" diye tabut başında ağlayan yakınına seslendi.

        Şehit Özcan Özsoy'un cenazesi askeri helikopterle Sarıgöl Mahallesi mezarlığının yanında bulunan boş bir araziye getirildi. Burada geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri ve askerler Özsoy'un Türk bayrağına sarılı tabutunu helikopterden alarak cenaze aracına koydu. Daha sonra cenaze namazının kılınacağı alana getirilen Özsoy'un naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından Sarıgöl Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

        FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalıştığı sırada başına isabet eden kurşunla yaralanan 27 yaşındaki Özsoy, yaklaşık 4 aydan beri tedavisinin sürdüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugün sabaha karşı hayatını kaybetmişti. Evli ve bir erkek çocuk babası olan Özsoy'u, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hastanede ziyaret etmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler