Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA)- Tekirdağ'ın kurtuluşunun 94. yıl dönümü, törenle kutlandı.

        Kutlama, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın Muratlı Caddesi'nde bulunan Şehitlik Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

        Törenin bir başka bölümünde ise valilik binası önündeki Atatürk Anıtına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından Kadir Albayrak, şeref defterini imzaladı.

        Albayrak, burada yaptığı konuşmada, vatan topraklarının düşmana karşı savunulmasında üstün bir mücadele gösteren Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü idrak ettiklerini söyledi.

        Kentin 94 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Albayrak, "Türk milleti verdiği onurlu ve haklı mücadele ile Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında şerefli bir mücadele veren Tekirdağ halkı bundan 94 yıl önce tarihinde şanlı bir destan yazmıştır. Şehitlerimizin, atalarımızın bize miras bıraktığı bu şehre 94 yıldır gururla, cumhuriyet ve demokrasi ile sahip çıkıyoruz. Ülkemize, topraklarımıza sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam etmekteyiz " diye konuştu.

        Daha sonra, halk oyunları gösterisi sunuldu.

        Törene AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler