Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Anayasa değişikliği ile artık bu memlekette seçimler geldiğinde benim insanım şundan emin olacak, seçimlerin sonucunda kim kazanırsa kazansın en az yüzde 51'le gelecek ve 5 yıl kesintisiz iktidar. Bu bizim önümüzdeki en önemli, Türk tarihinin en önemli referandumu, en önemli değişikliğidir." dedi.

        Zeybekci, Denizli programı kapsamında Acıpayam Belediyesini ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

        Daha sonra Serinhisar ilçesine gelen Zeybekci, AK Parti İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmada, milletin duası ve Allah'ın takdiri ile her türlü belanın hepsinin yerle bir edildiğini belirterek, "Hainlerin hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır. Hainlerin tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı vardır." diye konuştu.

        Bu milletin 15 Temmuz'da bir demokrasi destanı yazdığını, tankların namlusuna göğsünü dayadığını, ateş eden helikopterlere karşı yumruğunu salladığını, uçakların saldırılarına karşı topyekun karşı durduğunu, makineli tüfeklerin karşısında bir adım bile geri düşmediğini dile getirten Zeybekci, "Önemli günlerden geçtik, önemli günlerden geçiyoruz ve önemli günlerden geçeceğiz daha. Görüyoruz şimdi. 15 Temmuz bir darbe değildi, 15 Temmuz bu ülkenin işgal edilmesi için içerideki hainlerin harekete geçmesiydi." ifadelerini kullandı.

        Zeybekci, darbeyi planlayanların bu milletin imanına, bu milletin bu vatan için asla ve asla yenilgiyi kabul etmeyeceğini hesap edemediğini, Allah'ın izniyle bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağını, öte yandan bunların saldırılarının bitmeyeceğini kaydederek, "Çünkü bunu organize eden üst akıllar, bizim müttefik bildiğimiz bazıları, şimdi 15 Temmuz günü eğer sizin zerre kadar samimiyetiniz olsaydı bu ülkedeki insanları katleden o saldırılarda, demokrasiyi yok eden o saldırıda, insan haklarını, özgürlükleri darmadağın eden o saldırıda, Avrupa'dan yabancı dostlarımızın, müttefiklerimizin, milyonların ellerinde Türk bayrakları ile Türkiye'ye doğru yürüyüşe geçmesi lazımdı. Şimdi bakıyoruz, hep beraber demokrasi havarisi kesildiler." şeklinde konuştu.

        Bu ülkede hukukun üstünlüğünden başka hiçbir üstünlük tanımadıklarını vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

        "Bunlar bu ülkeye, bu devlete, bu millete rest çekmediler mi? 'Gitmeyeceğiz' demediler mi? 'Bizi ifade vermeye götüremezsiniz' demediler mi? 'Yok öyle yağma, o kadar kolay değil' demediler mi? Devlet için böyle durumlarda yapacak tek bir şey vardır ya bunlara 'peki siz haklısınız, sizin dediğiniz olsun, siz güçlüsünüz' diyecek ya da 'Ya devlet başa ya da kuzgun leşe' deyip bunların tepesine çökecekti. Hakimin, savcının ifade için çağırdığını bir devlet askeri gücüyle, polis gücüyle adli gücüyle aldı götürdü. İfadesini aldı ve gereğini yaptı. Avrupa topyekun bir anda demokrasi, insan hakları, özgürlükler havarisi kesildi. Siz 15 Temmuz'da neredeydiniz? 16, 17 Temmuz'da neredeydiniz? Bu ülkede bu temizlik yapılacak. FETÖ bu ülkeden temizlenecek. Ucu nereye kadar giderse gitsin temizlenecek. Benim Kürt kardeşlerime de en çok ihanet eden, bu ülkeyi satan, bu coğrafyayı, bu İslam coğrafyasını birilerine satan bu bölücü terör örgütü ya bitecek, yok olacak ya bu coğrafyadan def olacaklar, gidecekler. Ya da sonu hesabı nereye varırsa varsın, bu mücadele devam edecek. Artık bitti, bu hainlere artık bir daha merhamet yok."

        - "AB Yolculuğu, AB kulübüne üye olmak değildir"

        Bakan Zeybekci, Avrupa Birliği yolculuğunun, AB kulübüne üye olmak anlamına gelmediğini, Türkiye'nin AB yolculuğunun, insanımızın AB standartlarında yaşaması olduğunu, kendi öz vatanında dünyanın en yüksek standartlarında yaşaması anlamına geldiğini belirterek, "Bu yüzden zaten karınları da ağrıyor. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyorsun, başına bunlar geliyor. Dünyanın en büyük projesini yapıyorsun, Kanalistanbul, başına bu geliyor. Nükleer santralları yapıyorsun, başına bu geliyor." dedi.

        Uzun yıllar koalisyon ve seçimlerin ülke gündeminden düşmediğini hatırlatan Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Artık o endişeyi duymayacak. Nasıl? Önümüzdeki dönemde inşallah nisan, mayıs, haziran, meclisin takdiridir, ne zaman takdir ederse o zaman bunu yapacaktır. O anayasa değişikliği ile artık bu memlekette seçimler geldiğinde benim insanım şundan emin olacak. Seçimlerin sonucunda kim kazanırsa kazansın en az yüzde 51'le gelecek ve 5 yıl kesintisiz iktidar. Bu bizim önümüzdeki en önemli, Türk tarihinin en önemli referandumu, en önemli değişikliğidir. MHP'nin de hakikaten son derece samimi, bir milli menfaat anlamında katkı veren yaklaşımıyla da bu anayasa değişikliği meclisten geçip gelecek inşallah. Milletin onayına sunulacak. Bu şüphesiz geçecek, bunda problem yok. Ama bu bir yarış haline gelecek, şehirlerin yarışları, ilçelerin yarışları haline gelecek. MHP'li kardeşlerimize, CHP'li kardeşlerimize şunu söyleyin, 'bunun referandumdan geçmesi ile ilgili problem yok ama hep beraber Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuçla çıkalım' diye bir imece, bir seferberlik başlatmanın zamanıdır diye düşünüyoruz. Daha zamanı var demeyin, hemen gelir o merak etmeyin."

        Zeybekci, daha sonra Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile Serinhisar Belediyesini ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler