Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede görev yapan öğretmenlere yangın eğitimi verildi.

        Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim programında Afyonkarahisar Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Bırtıl öğretmenlere yangın konusunda bilgiler verildi.

        Yangın eğitiminin okullarda önemli olduğunu ifade eden Bırtıl, "Bir yangın anında neler yapacağımızı bilmek felaketi önleyebilir. Bu durum okullarımızda çok daha önemli. Çünkü savunmasız çocuklarımız daha çok panik yapabilirler. Panik, ne yapacağını bilmemek de felakete neden olur. Öğretmenlerimiz bu eğitimi alarak okullarda öğrencilere yangın ve afet bilincini anlatabilirler." dedi.

        Eğitimde, öğretmenlere yangın anında alınması gereken tedbirler ve yangına müdahale anlatıldı. Sonra, bahçede yangın tüpünün nasıl kullanıldığı uygulamalı olarak gösterildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler