Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesindeki orman yangınının söndürüldüğü bildirildi.

        Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün önce Serenli beldesi yakınlarında başlayan orman yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldığını belirtti.

        Yangına 210 kişilik ekiple müdahale edildiğini aktaran Kapankaya, "Yangın büyük bir alanda etkili oldu. Orman yangını tamamen söndürüldü, ekipler gerekli soğutma çalışmalarını da yaptılar. Şu anda 75-80 hektarlık bir alan yangında zarar gördü. Allah böyle bir yangını bir daha göstermesin. Bütün Niksarlılara geçmiş olsun." dedi.

        Yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Kapankaya, "O gün Serenli beldesinde 3 yerde anız yakmışlar. Yangının anız yakmadan çıkmış olabileceği de değerlendiriliyor. Jandarma ekiplerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar. Yangın alanını gezen Valimiz Cevdet Can yanan bölgede önümüzdeki Ocak ve Şubat aylarında fidan dikileceğini söyledi." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler