Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Hizan Aile Destek Merkezi, ilçedeki kadınlara yönelik sosyal aktiviteler düzenliyor.

        Hizan Aile Destek Merkezi Proje Koordinatörü Mustafa Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlenmesine katkıda bulunmak, başka kültürleri tanıması ve kaynaşması amacıyla, 100 kadını Batman, Şanlıurfa ve Mardin'e geziye gönderdiklerini söyledi.

        İlçede kadınların sosyal olarak yararlandığı mekanların bulunmadığını ve bu nedenle kadınlara yönelik faaliyetlerin az olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

        "İlçemiz küçük bir yer olduğundan sosyal faaliyetler oldukça az. Özellikle kadınlara yönelik faaliyetler yok denecek kadar az. Hizan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak, ilçede sadece kadınların gidip rahatça kurs görecekleri ve çeşitli etkinlikler yapacakları Aile Destek Merkezi hizmete açıldı. Kadınlarımız haftanın her günü merkezde çeşitli etkinliklere katılıyor. Ayrıca yaptığımız projeyle özellikle başka illere gidemeyen kadınlarımızı seçerek Batman, Şanlıurfa ve Mardin'e geziye gönderdik. Kadınlarımıza bu illerdeki medreseler, camiler, çarşıları ile özellikle illerin tarihi mekanları gezdirildi. Kadınlar geziden memnun olarak döndü. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler