Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bizim tespitlerimize göre halkın talebi tamamen yeni bir anayasadır." dedi.

        Bingöl'e gelen Yapıcıoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Yapıcıoğlu, anayasa değişikliği ve buna bağlı olarak başkanlık sisteminin Türkiye'de yoğun bir şekilde tartışıldığını anımsatarak, halkın yüzde 80'ninden fazlasının yeni bir anayasa istediğini söyledi.

        Yeni anayasanın Meclis'te grubu bulanan ve Meclis dışındaki muhalefetin seçim vaatleri arasında yer aldığını anımsatan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

        "Hatta 2011 seçimlerinden sonra Meclis'te bulunan partiler aralarında bir komisyon kurdular ve bu komisyon temel haklar ile ilgili 60 civarında madde ile ilgili bir uzlaşma da sağladı. Fakat maalesef bu değişiklikler hayata geçmedi. Bizim tespitlerimize göre halkın talebi tamamen yeni bir anayasadır. Mevcut anayasa 12 Eylül 1980 askeri cuntasının bu millete dipçik zoruyla giydirildi. O anayasa 1982 yılından beri yürürlükte 40 yamalı bohçaya dönüştü."

        Yapıcıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğine destek verebilecekleri yönündeki açıklamasıyla tartışmaların yeni boyut kazandığını belirtti.

        Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden hususlardan birinin terör saldırısı olduğuna dikkati çeken Yapıcıoğlu, Genç ilçesinde patlayan bombaların hala izlerinin silinemediğini dile getirdi.

        Yapıcıoğlu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki terör saldırısına değinerek, şöyle konuştu:

        "HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasından saatler sonra patlayan bomba yüklü bir araç vardı. Bu bombalı araç patlaması sonrasında 400'e yakın kişi yaralanmış, bunlardan 11 tanesi hayatını kaybetmişti. Zaten çok iyi durumda olmayan bölge halkının durumu bu bombalarla, operasyonlarla biraz daha zorlaşıyor. İşsizlik ve geçim sıkıntısı had safhada fakat bu gündemlerden dolayı kimsenin bunları konuştuğu da yok."

        Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasının kan ağladığını ancak bütün dünyanın ABD'de kimin başkan olacağını tartıştığına işaret ederek, "Trump kazandı ne olacak? Clinton kazanmış olsaydı ne değişecekti? Herkesin şunu çok net anlaması gerekir ki ABD'deki başkanlık seçiminin sonuçlarının bugün sömürülmekte olan, katliamlara maruz kalan, yeraltı ve yerüstü kaynakları sömürüldüğü için açlıkla pençeleşen halklar açısından hiçbir şey değişmeyecek." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler