Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - "Kendi Hediyeni Kendin Yap" Projesi kapsamında İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi, kapılarını çocuklara açtı.

        Yalova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geçmişten günümüze kadar gelen ve en büyük icatlardan biri olarak bilinen kağıdın, yapımına ilişkin tüm inceliklerin, o gün kağıt ustaları tarafından ziyaretçilere anlatılacağı bildirildi.

        Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yer alan müzede, çocuklara kağıdın nasıl yapıldığı, Osmanlı'ya nasıl geçtiğini, kısaca kağıt dünyasına ait ne varsa görme ve öğrenme fırsatı sunulacağı belirtildi.

        15 Kasım Salı günü saat 14.00'te başlayacak programda, kağıt ustaları tarafından verilecek kısa eğitimin ardından çocuklara, el emeği defter yapımının öğretileceği kaydedildi.

        - İl Emniyet Müdürü Fındık'a ziyaret

        Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Jülide Güner, geçtiğimiz günlerde göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

        Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kaan Dumantepe'nin de bulunduğu ziyarette, Güleç ve Güner, Yalova’da yapılan çalışmalar hakkında Fındık'a bilgi vererek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve başarı diledi.

        Ziyaret anısına Fındık'a, "Yürüyen Köşk" logolu fincan takımı hediye edildi.

        - "Sessiz Can Dostlarımıza, Ses Olmaya Geliyoruz" Projesi

        Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Genç HAYTAP Yalova İl Temsilciliği ve okul kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği "Sessiz Can Dostlarımıza, Ses Olmaya Geliyoruz" Projesinin ilk adımı Paşakent Mahallesinde atıldı.

        Farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında uyarıcı tabelalar uygun yerlere konularak, sokak hayvanları için mama dağıtıldı.

        - Sergi açılışı

        Yalova ormanlarındaki yolculuklarının 4'üncü yılını doldurmaya hazırlanan Yalova Fototrek Grubu, ilk fotoğraf sergisini açıyor.

        Yalova Belediyesinin katkılarıyla 16 Kasım 2016 Çarşamba günü 17.00'de Kent Müzesinde açılacak sergide, 49 doğa fotoğrafı sergilenecek.

        Sergi 20 Kasım Pazar gününe kadar açık olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler