Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte üye olduğu ve kriptolu haberleşme sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde terör örgütü ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan Üftade Eğitim Yayın Anonim Şirketi, Maslak Eğitim Yayın Ajans Tic.Ltd.Şti, Taşköprü Işık Eğitim ve Ticaret Ltd.Şti, İnebolu Kardelen Eğitim Yayın Ticaret Limited Şirketi, Devrekani Altınbaşak Eğitim Yayın Ticaret Ltd. Şti ve Tosya Bahar Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ adlı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında "Terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem başlatıldı.

        Şirketlere bağlı kurumlarda çalışan ve bu kurumlardan maaş alan, prim ödemeleri yapıldığı anlaşılan bin 700 kişi üzerinde 2 aydır devam eden araştırmalar sonucunda, 80 kişinin FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programını kullandığı tespit edildi.

        Bunun üzerine Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sabah saatlerinde Kastamonu, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Konya, İzmir, Bursa, Tokat, Trabzon, Manisa, Sakarya, Bitlis, Kayseri, Denizli ve Düzce'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler