Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - AK Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden 246 demokrasi şehidi anısına fidan dikti.

        Diliskelesi Mahallesi'ndeki programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti İl Yöneticisi İsmail Demir, AK Parti Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulsamet Elden, Diliskelesi Mahallesi Muhtarı Mehmet Özay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türkiye'nin büyük bir alçaklıkla karşı karşıya kaldığını belirtti.

        Mevkilerin ve makamların hiçbir önemi olmadığını vurgulayan Yaman, şunları söyledi:

        "Aslolan Anadolu'nun kadınlarının ve onların çocuklarının mutlu yaşadıkları güçlü bir Türkiye'dir. 15 Temmuz'dan sonra mağdur edebiyatı aldı başını gidiyor. Onlar 15 Temmuz da başarılı olsalardı, bugünler de Anadolu'nun çocukları cephelerde birbirleriyle savaşıyor olacaklardı. O bir darbe girişimi değildi, o bir işgal girişimiydi ve tarihe not düşen bir kahramanlık destanına hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz akşamı Anadolu'nun yiğit evlatları farklı farklı şehirlerde, tankların topların üzerine çıkarak ellerinde bayraklarla yürüyerek hem bir kahramanlık destanı yazdılar hem de bizim tek bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve bu ekip ak kadrolar ile Türkiye'nin mutluluğu, yarınları için yılmadan yorulmadan aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

        Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da 15 Temmuz'da ülkenin geleceği ve demokrasi için seve seve canını feda eden şehitleri rahmet, şükran ve minnetle andığını dile getirdi.

        "Allah rahmet eylesin onlar olmasaydı, bugün bu güzel ortamı birlikte yaşamayacaktık." diyen Toltar, "Kaybettiğimiz şehit kaymakamımıza ve ülkemizin kurulduğu günden beri bu ülke için canlarını feda eden tüm şehitlerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler de onların adını yaşatmak için burada birer fidan dikiyoruz." ifadesini kullandı.

        AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ise Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bizler nice kaymakamlar nice vatan evlatları yetiştireceğiz. Burada diktiğimiz fidanlar gibi ülkenin geleceği için nice nice gençler yetiştireceğiz. 15 Temmuz'da ülke olarak tüm dünyaya ders verdik, hain darbeye karşı olduğumuz gibi bundan sonra da bir olacağız, diri olacağız. Bu organizasyonu düzenleyen Gençlik Kolları Başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum." dedi.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, 246 fidanı toprakla buluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler