Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, vatandaşları soba bacalarının temizliğini yaptırmaları konusunda uyardı.

        Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarına girilen bu aylarda baca temizliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

        Baca temizliği yapılması durumunda soba zehirlenmelerinin ortadan kalkacağını kaydeden Yüksel, "Temiz bir bacada yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf da sağlanmış olur. Baca temizliği yaptırmak isteyen ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız itfaiyeyi arayabilir. Baca temizliği konusunda itfaiye teşkilatımız vatandaşların hizmetindedir." ifadesini kullandı.

        Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğine dikkati çeken Yüksel, şunları kaydetti:

        "Baca içerisinde oluşan yağ atıkları, ziftler ve kurumlaşmalar ateşle birlikte alev almakta ve baca yangınlarını meydana getirmektedir. İhmal edilen bu tabakalar, baca içerisinde bir petrol ürünü gibi tehlike oluşturmaktadır. Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor. Hava şartları daha da ağırlaşmadan soba bacalarını temizlemeyi ihmal etmeyelim. Baca temizliği ihmale gelmez."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler