Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da mevlit düzenlendi.

        Malatya Valiliğince tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde düzenlenen mevlide, Vali Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, bazı vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, Kaymakam Safitürk ve diğer şehitler için dua etti.

        Darende Kaymakamlığı tarafından Çarşı Camisi'nde düzenlenen mevlitte de Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Mevlide katılan vatandaşlar, Safitürk'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileklerinde bulundu, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

        Kaymakamlıkça programa katılanlara tatlı ikram edildi.

        - Gaziantep

        Gaziantep Valiliğince merkez Şahinbey ilçesindeki Alaybey Camisi'nde düzenlenen mevlitte de Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi.

        Mevlide, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Programın ardından vatandaşlara polis ekiplerince gül suyu ve lokum ikram edildi.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Dergah Camisi'nde Kaymakam Safitürk ve diğer şehitler için mevlit düzenlendi.

        Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilen mevlitte, ikindi namazı sonrasında şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Mevlide, Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Vali Tuna, mevlidin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu zor sürecin üstesinden birlik ve beraberlikle geleceklerini söyledi.

        Vatan için bugüne kadar birçok şehit verildiğini belirten Tuna, "Bu vatanı şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizi anmak, yarınlara ve çocuklarımıza aktarmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Şehitlerimizden geriye kalanlar bu millete emanettir." dedi.

        Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını ifade eden Tuna, şehitlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler