Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Şanlıurfa'nın ilçelerinde mevlit programları düzenlendi.

        Şehit Kaymakam Safitürk için Ceylanpınar ilçesinde Zahiriye Camisi'nde mevlit programı düzenlendi.

        Mevlit öncesi Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Emniyet Müdür Mehmet Erol Duyar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Şehit Kaymakam Safitürk için kılınan gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

        Kaymakam Karatepe, namaz sonrası yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

        "Bizler bu gölgede şahadete aşık bir şekilde görev yapıyoruz. İnançlı insan ölümden korkmaz, ölüm haktır, ancak şehitlik nasiptir. Şehitler veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz. Şehitlik bir son değildir. Şehitlik aslında bir başlangıçtır. Şehitlik kişinin Rabbine en güzel şekilde kavuşmasıdır. Allah meslektaşımın şefaatine nail etsin. Şehit olan meslektaşım görevini yaptı ve şahadete koştu. Allah, İnşallah bizlere de aynı şekilde ölmeyi nasip eder."

        Birecik ilçesinde Merkez Ulu Cami'dekimevlit programına da Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Sadık Doğan, Birecik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Celil Abuzer, Birecik İlçe Müftüsü Bayram Oyan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Akçakale ilçesinde de Şehit Kaymakam Safitürk için Yeni Camide mevlit programı düzenlendi.

        Programa ilçe halkının yanı sıra Suriyeli sığınmacılar da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler