Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Edremit ilçe belediyesi, yaptığı çalışmalarla vatandaşların memnuniyetini kazandı.

        İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

        Belediye ekipleri, yolları kullanılmayacak derecede bozuk olan mahallelerde yol yapım ve onarım çalışma yürütüyor. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Yeni TOKİ Mahallesi'nde vatandaşların çıkarken zorlandığı yolda merdiven ve kilitli parke döşeme çalışmaları başlattı.

        Ekiplerin ayrıca Eminpaşa Mahallesi ve Kocaeli Parkı karşısındaki sokaklarda yürüttüğü çalışmalar takdir topladı.

        İlçe merkezi ve kırsal alan ayrımı yapmadan yerleşim yerlerine hizmet götürme anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ayrıca Akın köyünün ilköğretim okuluna içme suyu hattı çekilmesinin yanı sıra kanalizasyon boruları döşeme çalışmalarına da başladı

        - "Kimse bu yolu kullanamıyordu"

        İlçe sakinlerinden Selami Karataş, kullandıkları yolların daha önce bozuk ve çamurdan geçilmez halde olduğunu anlattı.

        "Önceden belediye gidip yolun yapılması talebinde bulundum. Belediye tarafından herhangi bir işlem yapılmadı." diyen Karataş, "Bugün gidip belediyemize ve kaymakamımıza müracaatta bulundum. Allah razı olsun onlardan hemen gelip yapıyorlar. Yağmurda çalışıyorlar yolumu yapıyorlar. Teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

        Okan Kara da eskiye göre çalışmaların daha iyi olduğunu belirterek, "Yağmur ve kar yağışlarının ardından yollarımızda çamur oluyordu. Kış aylarının gelmesiyle yollarımızı kimse kullanamıyordu. Bu yolun yapılması bizler için çok iyi oldu." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler