Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca ve Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma dernekleri tarafından, deve güreşi sezonu öncesi antrenman güreşleri düzenlendi.

        Kumluca Karatepe Stadı'nda yapılan antrenman güreşlerine, Kumluca ve Demre ilçelerinden yaklaşık 50 güreş devesi getirildi.

        Kumluca ve Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma derneklerince ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, bazı develer ilk kez güreşti.

        Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, deve güreşlerinin Kumluca ve yöresinde bir Yörüklük geleneği olduğunu ve bölge insanı tarafından ilgiyle takip edildiğini söyledi.

        Bu kültürü yaşatmak istediklerini ifade eden Karakuş, "Amacımız güreş sezonu öncesi bölgemizde deve güreşlerinde daha önce sahalara çıkmamış develeri güreşlere hazırlamak. Böylece develer birbirlerini tanıyor, seyirciye ve sahalara alışıyorlar." dedi.

        Karakuş, büyük organizasyonlar öncesi bu tür etkinliklerle develere güreşi öğrettiklerinde, güreşlerin daha keyifli olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler