Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, palamut balığının bol oluşunun hamsiyi olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

        Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu av sezonunda "büyük balık küçük balığı yutar" atasözü ile karşılaştıklarını söyledi.

        Palamut balığının hamsi ile beslendiğine dikkati çeken Kılıç, "Hamsi avında azalma meydana geldi. Bu da palamut balığının bol oluşundan kaynaklandı. Rusya'nın Azak denizinde gelişip, büyüyen hamsi korkudan Karadeniz bölgesine yayılamamış ve yerleşememiştir." dedi.

        Kılıç, hamsi avcılığının istenilen miktarda gerçekleşemediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Şu anda hamsi avı istenilen noktaya ulaşılamamıştır. Birkaç gün içinde az miktarda avlanan hamsiler de Gürcistan bölgesine kaçacak. Resmi evrakları tam olan büyük gırgır tekneleri artık Gürcistan bölgesinde hamsi avı gerçekleştirecektir. Palamudun bol olması hamsiyi olumsuz etkiledi."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler