Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'deki kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

        Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin, AA muhabirine, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile Derik Belediyesine de görevlendirilen, iki kurumda halka en iyi hizmeti sunmaya çalışan Safitürk'ün haince şehit edildiğini söyledi.

        Kaymakam Safitürk'ün Ankara'da bulunması sırasında, "kravatlı teröristlerin" iş birliği sonucu odasına hain bir tuzak kurulduğunu anlatan Alptekin, saldırıyı nefretle kınadıklarını vurguladı.

        "Kaymakamımız Derik'e çok şeyler yapmak istiyordu. Derik zeytininin dünyaca tanıtılması için çok çaba gösteriyordu. Yaralı olunca, yaşaması için hep dua ediyorduk ama olmadı." diyen Alptekin, şehitlik mertebesinin önemine değindi.

        Alptekin, "Kurumların, FETÖ ve PKK yanlısı kravatlı teröristlerden bir an önce temizlenmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

        - "Halkın bu zalimlere karşı durmasını istiyoruz"

        Kanaat önderi Mehmet Timurağaoğlu ise saldırıyı nefretle kınadıklarını, derin üzüntü içinde olduklarını belirtti.

        Safitürk'ün ilçe halkına yaklaşımı ve kısa zamanda yaptığı çalışmaların herkesin takdirini topladığını vurgulayan Timurağaoğlu, "Bölge insanının hiçbir zaman tasvip etmediği böyle bir vahşeti lanetliyoruz." dedi.

        Karanlık odakların yaptığı bu zulümlere karşı bölgenin kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Timurağaoğlu, şunları kaydetti:

        "Halkla iç içe olan bir kaymakamdı, hatta kamptaki Suriyelilerle de yakından ilgileniyordu. Bu değerlere sahip insanımıza yapılan bu vahşeti kınıyoruz. Ailemizden biri gibiydi, onu kaybettiğimize çok üzülüyoruz. Terörlü lanetliyoruz. Karanlık güçlerin ülkemiz üzerindeki kötü emellerini inşallah boşa çıkaracağız. Birlik ve berberliğe ihtiyacımız var. Sağ olsun devletimiz, üzerine düşeni yapıyor. Halkın bu zalimlere karşı durmasını istiyoruz. "

        - "Halkımız her şeyin farkında"

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ise Safitürk'ün çalışmalarıyla örnek bir kaymakam olduğunu, herkes tarafından çok sevildiğini söyledi.

        Siyaseti terörle dizayn etmeye çalışanların ne ülkeye ne bölgeye fayda sağladığını belirten Dündar, şu ifadeleri kullandı:

        "Ne yazık ki terör örgütleri bu süreçte ülkemizdeki hem siyasi iklimi hem de demokratik altyapıyı zedelemek için ellerinden geleni yapıyor. Ancak halkımız her şeyin farkında. Bu aşamada kaymakamımızın şehit edilmesine varan saldırı, birilerinin maskesinin düşmesine ve iç yüzlerinin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Terör, bu saldırılara sessiz kalarak destek verenleri de vuracaktır. Bu saldırıyı kınıyoruz."

        - "Halkın devlete güveni arttı"

        Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmet Akgül de geçmiş dönemlerde devletin güvenlik bürokrasisine sızan FETÖ ve PKK zihniyetinin bölge halkına yaşattığı travmanın son bulduğunu söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgesel sorunu çözmeye yönelik samimi iradesinin, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bunu gerçekleştirmekteki kararlılığıyla perçinleştiğini anlatan Akgül, "Bu durum, halkın devlete olan güvenini de arttırmıştır ki bunu neticesini Derik Kaymakamımız Safitürk'ün şehit olmasının ardından gösterdiği tepkiyle ölçmemiz mümkündür." diye konuştu.

        Akgül, imanlı ve halka hizmet aşığı bir kaymakamın alçakça bir saldırıyla şehit edilmesinin, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi bölgede de büyük tepkiyle karşılandığına işaret ederek, "Halk, devletle safını daha da sıklaştırdı." değerlendirmesinde bulundu.

        "Özellikle şehit kaymakamın kısa sürede tüm devlet kurumlarını halkla kaynaştırmayı başarması, seçim yerine devlet ataması olmasına rağmen seçmen tarafından memnuniyetle karşılanması buna en büyük delildir." diyen Akgül, şöyle devam etti:

        "Elbette kaostan medet uman çıkar çevreleri ve bölge üzerinde çirkin emelleri olan küresel şeytani akıl ile taşeronları bundan tedirgin olacaktır. Burada devlet bir yandan terörle gerek silahlı gerek algısal mücadelesinde kararlılığını sürdürürken, öte yandan insani ve ekonomik yatırımlarına da devam ederse Sayın Soylu'nun ifade ettiği gibi sorun, devlet-halk işbirliğiyle kısa sürede çözülecektir."

        Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşmüştü. Saldırıyla ilgili gözaltına alınanlar arasında, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E. ile kaymakamlık çalışanları da bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler