Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Vali Ali Kaban ile Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi'ni gezdi.

        Kaban, Çalgı Yapım Atölyesi'nin, BEÜ'nün son dönemde ahşap konusunda ortaya koyduğu çalışmalarının ve başarılı performansının önemli bir ayağını oluşturduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

        Üniversitenin, çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Vali Kaban, şöyle konuştu:

        "Üniversitemizin bir taraftan Devrek bastonu konusundaki çalışmaları diğer taraftan Çaycuma ilçesinde ahşap oyuncak üretimi konusundaki faaliyetleri ve bugün burada inceleme fırsatı bulduğumuz Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi'nin çalışmaları son derece özgün çalışmalar. Bu çalışmaları Zonguldak ve ülkemiz için marka değeri oluşturabilecek ölçekte değerli görüyorum. Bunun bizim üniversitemizde yapılıyor olması çok önemli. Bu anlamda Sayın Rektörümüzün şahsında bu çalışmaları gerçekleştiren üniversite çalışanlarını kutluyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu çalışmalara önemli destekler sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem bu başarılı çalışmaların kapsamını genişletebiliriz, hem de sürekliliğini ve görünürlüğünü artırabiliriz."

        Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi'nin ülkenin en güçlü ve üretken atölyelerinden biri olduğunu dile getirdi.

        Ülkedeki çalgıların büyük kısmını ithal ürünlerin oluşturduğunu ve bu anlamda üniversite olarak bu sıkıntının üstesinden gelmek amacıyla Çalgı Yapım Bölümüne her türlü desteği verdiklerine işaret eden Özer, şunları kaydetti:

        "Amacımız bu bölümün ülkemizdeki çalgı üretiminde önemli bir merkez haline gelmesidir. Yurdumuzda genel olarak dışa bağımlı yaylı çalgı yapım sektörüne karşın, yerli üretim olan çalgıların, emek ve alın teriyle yoğrulmuş Zonguldak kentinin üniversitesinde, Bülent Ecevit Üniversitesinde üretiliyor olması da oldukça anlamlıdır. Önümüzdeki aylarda hem çalgı yapım tekniklerini içeren hem de üretilen eserlerin yer bulacağı bir kitabı üniversitemiz yayınlarından çıkartacağız. Bu süreçleri başarıyla yürüten başta Devlet Konservatuvarı Müdürü Sayın İlker Kömürcü ve Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Sayın Cem Dertsiz olmak üzere tüm öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Valimiz Sayın Ali Kaban'a ve Başsavcımız Sayın Hakan Yağız'a ziyaretleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler