Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiye para göndermek isteyen vatandaş, oğlunun uyarısı üzerine hesabının bloke edilmesiyle dolandırılmaktan kurtarıldı.

        Seydikemer ilçesine bağlı Eşen Mahallesi'nde yaşayan Bayram Oran'ı (45) cep telefonundan arayan zanlı kendisini polis olarak tanıttı.

        Adına kurulan şirket üzerinden dolandırıcılık yapıldığını belirten zanlı, Oran'dan verdiği hesaba para yatırmasını istedi.

        Oran, istenilen parayı çekmek için Fethiye ilçesindeki banka şubesine gitti. Durumdan haberdar olan Oran'ın oğlu da bankaya geldi. Oğlunun işlem yapmaması yönünde uyarılarına rağmen hesabından 2 bin lira çekmek isteyen Oran'ın hesabı, banka yetkililerince bloke edildi.

        Polis ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

        - "(Tuzaklarına düşmem) diyordum"

        Oran, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonla kendisine ulaşanların kredi kartı hesabındaki 9 bin lirayı istediklerini söyledi.

        Vatandaşları dolandırıcılar konusunda uyaran Oran, "Haberlerde izliyordum, bu gibi olayları ve 'Tuzaklarına düşmem' diyordum. Fakat düşürüyorlar. Gerçek polis gibi konuşuyorlar. Kimse aldanmasın." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler