Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, Konya'da Turizm Gelişiminin Geleceği Çalıştayı'nda alınacak somut önerilerin, 2017 yılında Bangladeş'te düzenlenecek 10. İslam Dış İşleri Bakanları Konferansı'nda sunularak evrensel ölçeğe taşınacağını söyledi.

        Kulaklıkaya, Konya'da bir otelde gerçekleştirilen Konya'da Turizm Gelişiminin Geleceği Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya'da düzenlenen çalıştayın, turizmin gelişimi ve geleceği ile ilgili boyutları tartışmak için iyi bir fırsat olacağını belirtti.

        Tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya'nın, Selçuklu'dan itibaren önde gelen ilim ve irfan merkezlerinden biri olduğunu belirten Kulaklıkaya, kentin İslam'ın barış ve hoşgörü geleneğini insanlığa başarıyla aktardığını dile getirdi.

        Kentler için kültür muhafazasının önemli olduğunu vurgulayan Kulaklıkaya, şu değerlendirmede bulundu:

        "Turizm, kültür alanlarının sürdürülebilir yönetimi için birtakım fırsatlar ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda tabi ve beşeri kaynakların korunmasını desteklerken, yerel halk üzerinde sosyal refahın artması için de farkındalık oluşturmaktadır. Bu itibarla turizm kalkınma planları son derece önemlidir. Turizm projelerini yönetirken bu ve buna benzer birçok hassas konu göz önünde bulundurulmalıdır. Bu anlamda düzenlenen çalıştaydan beklentimiz, İİT turizm kenti ile ortaya çıkan fırsatların daimi bir hale dönüştürülmesi ve çalışma sahalarımız olan istatistik, araştırma ve eğitim alanlarında kalıcı iş birlikleri teşkil etmesidir. Çalıştayda alınacak somut öneriler, 2017 yılında Bangladeş'te düzenlenecek 10. İslam Dış İşleri Bakanları Konferansı'nda sunularak evrensel ölçeğe taşınacak."

        - "Somut tavsiyeler geliştirmeliyiz"

        İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) Genel Direktörü El Hassane Hzaine de İslam ülkeleri arasındaki iş birliğinin giderek artacağına inandığını vurguladı.

        İş birliği için düzenlenen toplantılarda, somut tavsiyeler geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Hzaine, "Turizm alanında kalkınma programımız var. Ekim 2017'de Mısır'da 3. İİT Turizm Fuarı düzenlenecek. Bunlar dışında da çok fazla etkinlik yapılacak. Fuarın, kamu ve özel sektör yatırımcılarının ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Bugünkü çalıştayda da bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Turizm konusu UNESCO'nun da koruması altında" ifadelerini kullandı.

        SESRIC, ICDT ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında başlayan çalıştay, iki gün sürecek.

        Çalıştayın açılışına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüsettar Yarar, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt ile turizm sektöründen çok sayıda temsilci katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler