Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

        Gören, DPÜ Konukevi'nde düzenlenen toplantıyla üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında kentteki basın kuruluşu temsilcilerini bilgilendirdi.

        Üniversiteyi şehirle bütünleştirmek adına zaman zaman kentteki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları toplantılar düzenlediklerini belirten Gören, şunları kaydetti:

        "Bir süre önce başladığımız 'Üniversite ve Kütahya' toplantılarından anladığımız kadarıyla Kütahyamızın üniversitemizden beklentileri bir hayli yüksek. Biz de Dumlupınar Üniversitesi olarak bu anlamda yaptığımız çalışmaları anlatmak ve yapılması gerekenleri de tespit etmek amacıyla kentin gelişimine büyük katkıları olduğunu düşündüğümüz gazetecilerle bir araya gelmek istedik. Kütahyamızın üniversiteden istediklerinin bir kısmını yerine getirdik diyebiliriz."

        Gören, Kütahya'nın bir kültür ve sanat şehri olduğunu ve üniversite olarak bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

        "Mesela Kütahya'nın dünyaya nam salmış çinisini daha da tanıtmak ve ileri taşımak için çalışıyoruz. Çininin tanındığını ancak çini kültürünün tam oluşamadığı kanaatimizden dolayı bu kültürün oluşması ve yerleşmesi adına üniversite olarak çalışma yapıyoruz. Yine Kütahya’nın bir sanat şehri olduğuna olan inancımızdan hareketle üniversitemiz bünyesinde bir konservatuar olması için gerekli başvurularımızı yaptık."

        Üniversite yerleşkesinde bir süre önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Gören, "Bu merkezimiz verdiği hizmetler ve sunduğu konforla Türkiye'de kendi alanında belki de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Merkezimizden Kütahyalıların yanı sıra Türkiye genelinden de hastalar gelip faydalanabiliyor. Bu bizim için büyük bir kazanç." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler