Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Kurtalan ilçesindeki fıstık üreticilerine Dicle Kalkınma Ajansı desteğiyle Ziraat Odası tarafından eğitim verildi.

        Kurtalan Ziraat Odasının Dicle Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Fıstık Yetiştiriciliği Eğitim Programı Projesi kapsamında 200 fıstık üreticisine 3 gün süreyle teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

        Kurtalan Kaymakamı Oktay Ateş, eğitim programı kapsamında Kurtalan Öğretmenevi'nde düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, çiftçilerin bilinçli tarım yaparak daha çok verim alabileceklerini söyledi.

        Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise çiftçilerin son yıllarda fıstık ekimine ağırlık verdiğini belirterek, çiftçilerin bilinçli tarımla daha fazla verim alabilmeleri için böyle bir proje geliştirdiklerini ifade etti.

        Projenin çiftçilere fıstık yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitimleri kapsadığını dile getirerek, şunları söyledi:

        "Çiftçilerimize üç gün boyunca eğitim verdik. Uygulamalı eğitimlerimizde fıstık bahçelerine giderek fıstık zararlıları konusunda çiftçilerimizi uyardık. İnşallah bu tür eğitimlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu şekilde uygulamalı olarak devam edecek. Çiftçilerimiz fıstık verimini artırmak için mutlaka fıstık bahçelerinin bakımlarını yapmalılar. Bizlerden de her türlü desteği alabilirler. Bizim kapımız herkese açık."

        Proje kapsamında Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsünden gelen Ahmet Şahan, Mehmet Uzun ve Yasemin Bengü Şahan tarafından çiftçilere seminer verildi.

        Seminerin ardından Zenga Tepesi Ağaçlıpınar, Konakpınar, İncirlik ve Derince köylerindeki fıstık bahçelerinde, çiftçilere fıstık hasadı, fıstıkta ve yaprağındaki hastalıklar, gübreleme ve ilaçlama hakkında uygulamalı eğitimler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler