Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Yağlıdere Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Sezai Çağlar, yeni mahsul kivinin 1,90-2 liradan sezona başladığını söyledi.

        Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde üreticilerin yeni sezon kivi hasadı için bahçelere girmeye başladıklarını belirtti.

        Zirai don ve diğer doğa olaylarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kivi rekoltesinde ciddi zarara yol açtığını dile getiren Çağlar, "Son iki sezondur kivide istediğimiz rekolteyi sağlayamıyoruz. Başta zirai don olmak üzere dolu, fırtına, yağmur gibi doğa olaylarından ürün çok ciddi etkilendi. 250 rakım üzerindeki bahçelerde kivi bulunmuyor. Buralardaki üreticilerimiz bahçelere girmeyecek." dedi.

        Çağlar, sahilde ve iç kesimdeki ilçelerin sahile yakın bölümlerindeki bahçelerde az da olsa kivi olduğunu ifade etti. Çağlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aldıkları bilgiye göre, Giresun'da 2016 ürünü tahmini kivi rekoltesinin 2 bin ton civarında olacağını kaydetti.

        Yeni mahsul kivinin sezon açılış fiyatının 1,90-2 lira olduğunu belirten Çağlar, "Geçen sezon bu rakam 1,80 liraydı. Şu anda üreticimiz 1,90 ile 2 liradan ürünlerini satmakta. Kivinin alış fiyatı çok istediğimiz düzeyde olmasa da piyasada üreticimiz bu yıl emeğinin karşılığını alacak düzeyde fiyat oluşmuş durumda." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler