Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Kale Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan protokol kapsamında ilçedeki surların restorasyonuna başlandı.

        Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kale surlarının restorasyonu için İnönü Üniversitesi kazı ekibinden Prof. Dr. Salim Çöhçe, Yrd. Doç. Dr. Recep Özman, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Dönmez'in katılımlarıyla restorasyon çalışmasının başladığını kaydetti.

        Surların tadilatı ve gün yüzüne çıkarma çabalarının uzun süren çalışmalardan sonra büyük bir titizlikle başladığını belirten Akdemir, ilçeye ismini veren tarihi surların ilçe turizmi açısından büyük önem taşıdığını ve restorasyonun bu sebeple Kale ve tarihine hak ettiği değeri kazandıracağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler