Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Akseki ilçesinde 1850 yılında dönemin taş ustaları tarafından yapılan tarihi konağın restorasyonuna başlandı.

        Çimi Mahallesi'nde 550 metrekare kullanım alanı bulunan iki katlı "Lort'un Konağı" diye adlandırılan tarihi ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ev sahiplerinin işbirliğiyle restore ediliyor.

        Konağın sahibi Rafet Arıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 166 yıllık tarihi konağın restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi.

        Konağın hikayesinin olduğunu söyleyen Arıcı, "Konak babam Hacı Mahmut Büküşoğlu'ndan bana miras olarak kaldı. Atalarımdan kalan tarihi evi yeniden restore etmek için Akseki Belediyesi Plan Proje Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Tarihi konağı yeniden yaşam alanına çevirmek istiyorum." dedi.

        Akseki Belediyesi Plan Proje Müdürü Hakime Yılmaz ise 1850 yılında yapılan tarihi konak için restorasyon projesinin hazırlanarak Koruma Bölge Kurulundan onaylandığını, Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon uygulamaları katkı fonundan katkı aldığını ve vatandaş ile bakanlık işbirliği ile yapının restorasyon çalışmalarına başladığını kaydetti.

        Yapının orijinal mimarisinin korunduğunu anlatan Yılmaz, "166 yıllık geçmişe sahip tarihi evde restorasyon çalışmalarından sonra yapı mimari görüntüsüne kavuşacak. Yöre kültürünü koruyup gelecek kuşaklara bu tarihi yapıyı aktaracağız." diye konuştu.

        Yılmaz, 2 katlı ve 550 metre kare kullanım alanı olan yapının üst katında 6, alt katında ise 5 odasının bulunduğunu ve onarım sonrası konaklama sektöründe hizmet vermesinin düşünüldüğünü ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler