Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MURAT TEMİZER - Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) 2018'in sonuna kadar Türkiye'de 3 şehir, 35 ilçe ve 13 Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) daha doğalgaz ulaştıracak. Bu kapsamda Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin ise 2018'de doğalgaza kavuşacak.

        AA muhabirinin BOTAŞ'tan edindiği bilgiye göre, 2018'in sonuna kadar Türkiye'de doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verilecek.

        Çalışmalar çerçevesinde BOTAŞ, bu yılın sonuna kadar Ankara'nın Şereflikoçhisar, Çorum'un İskilip, Alaca ve Osmancık, Sivas'ın Divriği, Kangal, Zara ve Gemerek, Isparta'nın Yalvaç, Yozgat'ın Çekerek, Kırşehir'in Mucur ve Kaman, Sakarya'nın Kocaali, Malatya'nın Doğanşehir, Nevşehir'in Gülşehir, Elazığ'ın Karakoçan ve Aksaray'ın Ortaköy ilçelerine doğalgaz ulaştıracak.

        Gelecek yıl ise Gümüşhane'nin Kelkit, Afyonkarahisar'ın Şuhut, Emirdağ, Sandıklı ve İscehisar, Konya'nın Kulu, Çanakkale'nin Lapseki, Manisa'nın Gördes, Erzurum'un Oltu, Karaman'ın Ermenek, Yozgat'ın Akdağmadeni ve Sarıkaya ilçelerine doğalgaz sağlanacak.

        BOTAŞ, 2018'de de Amasya'nın Gümüşhacıköy, Tokat'ın Reşadiye, Gümüşhane'nin Şiran, Yozgat'ın Şefaatli, Manisa'nın Gölmarmara ve Burdur'un Gölhisar ilçesine gaz akışını gerçekleştirecek.

        - Şırnak, Hakkari ve Artvin de sırada

        Türkiye'de bu yıl Muş, Sinop, Bingöl, Mardin ve Tunceli'nin iletim hatlarının inşaatları tamamlanarak, doğalgaz arzı sağlanan il sayısı 78'e yükselmişti.

        Ayrıca, Şırnak doğalgaz boru hattının da yapım çalışmalarına bu yıl başlanırken, Hakkari ve Artvin'e doğalgaz ulaştırılmasına ilişkin yapım ihalelerine çıkılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda, Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin ise 2018'de doğalgaza kavuşacak.

        - Organize Sanayi Bölgeleri

        BOTAŞ'ın 2018'in sonuna kadar doğalgaz ulaştıracağı öncelikli yerler arasında OSB'ler de bulunuyor.

        Bayburt Merkez ve Çankırı'nın Yakınkent ilçesindeki OSB'lere gaz sağlanması için çalışmalar tamamlanırken, gelecek yıl Adıyaman'da Gölbaşı ve Kahta OSB, Ardahan'da da Merkez OSB'ye gaz akışı sağlanacak.

        2018'de ise Çankırı'da bulunan Şabanözü OSB'nin yanı sıra Giresun'da Bulancak, Iğdır'da Merkez, Sinop'ta Boyabat, Şanlıurfa'da Viranşehir, Tokat'ta Zile ve Niksar, Tunceli'de Merkez OSB'ye doğalgaz verilmesi hedefleniyor.

        Böylece 2018 sonuna kadar toplam 13 OSB, 3 şehir ve 35 ilçe daha doğalgaza kavuşacak.

        Ayrıca, mevcutlar dışında doğalgaz sağlanması için yapılan ve onaylanan yeni OSB'ler için de gerekli yatırım çalışmalarına hızla başlanması planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler