Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Edremit, Özalp, İpekyolu ve Erciş ile Hakkari ve Muş'un Bulanık belediyeleri, kendi kaynaklarının yanı sıra batı illerindeki bazı büyükşehir belediyelerinin de desteğiyle hizmet kalitesini artırıyor.

        Terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, belediye öz kaynakları ve aldıkları destekleri hizmete dönüştürmek için çaba gösteriyor.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, KHK ile Van'da görevlendirme yapılan 4 belediyeye yaptığı 10'ar bin metrekare kilitli parke taşı, araç ve oyun parkları desteği ile daha etkin hizmetlerin yürütülmesini sağladı.

        Özalp Kaymakamı Serdar Karal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesince kendilerine 10 bin metrekare kilitli parke taşı, çöp toplama aracı gönderildiğini belirterek, oyun parkı, 2 bin çöp konteyneri ve personele danışmanlık hizmeti gibi destekleri de taahhüt ettiğini aktardı.

        Belediyeye görevlendirildikleri günden bu yana ilçenin daha iyi bir görünüme kavuşması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Karal, aynı zamanda halkla bütünleşmeyi sağlamak amacıyla tüm esnafı ziyaret ettiklerini, kırsal bölgelerdeki mahalle sakinleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

        Karal, öz kaynaklarını etkin kullanmaya çalıştıklarını, aldıkları destekleri de kısa zamanda hizmete dönüştürdüklerini ifade ederek, ilçe halkını hakkettikleri belediyecilik hizmetlerine kavuşturacaklarını belirtti.

        - Erciş'in gelecek vizyonuna hazırlık

        Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar da Ankara Büyükşehir Belediyesinden kendilerine 10 bin metrekare kilitli parke taşı ve araç desteği verildiğini, bu desteklerin artmasını beklediklerini söyledi.

        İlçenin birçok yerinde kilitli parke taşı çalışmasıyla bozuk yolları yenileyerek vatandaşların daha rahat yürümesini sağladıklarını belirten Yaşar, Erciş'in gelecek vizyonuyla ilgili hazırlık yaptıklarını anlattı.

        Kentin önemli problemleri arasında yol sorununun bulunduğuna dikkati çeken Yaşar, şu değerlendirmede bulundu:

        "İlçe merkezindeki yolların büyük bir bölümünü asfaltlayacağız. Ara sokakları da parke taşlarıyla modernize edeceğiz. İlçenin daha yaşanılır hale getirilmesi için güvenlikten alt yapıya, sosyal tesislerden yeşil alanlara kadar her konuda çalışma yapacağız. Görevlendirildiğimiz günden bu yana belediyeye desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz."

        Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit Belediyesine gönderilen 3 iş makinesi de teslim edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen araçları teslim alan Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Edremit ve İpekyolu belediyelerine araç desteğinin yanı sıra 10'ar bin metrekare kilitli parke taşı yardımında bulundu.

        - "Hakkari'nin altyapı sorunu var"

        KHK ile Hakkari Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim, batıdaki büyükşehir belediyelerinin bir iyi niyet beyanı olarak bölgedeki belediyelerle "kardeş" olduğunu söyledi.

        Hakkari Belediyesinin de bu konuda görüşmeler yaptığını bildiren Epçim, kentteki su ve alt yapı gibi kangrenleşmiş sorunların bulunduğuna dikkati çekti.

        Sorunu gidermek için ana ve ara arterlerde yeni içme suyu hattı döşediklerini, kanalizasyon problemi konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Epçim, altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı hizmetlerinin yürütüldüğünü aktardı.

        Epcim, "Hakkari’ye ne kadar kar geç yağsa bizim için en büyük avantaj olur. Birçok mahallemizde başlatılan yol ve altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor. Halkımızın özlemini çektiği hizmetleri sunma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Valimiz Cüneyt Orhan Toprak'a, İl Özel İdare Genel Sekreterine ve tüm ekibe teşekkür ederim." diye konuştu.

        - Bulanık Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yardım

        İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeyle Belediye Başkanlığına atanan Muş'un Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, göreve başladıktan sonra ilçenin değişik noktalarına dilek ve şikayet kutuları yerleştirdi. Şahin, merkezdeki camilere de temizlik malzemesi yardımında bulundu. Şahin, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını daha rahat dile getirmesini sağlamak için "beyaz masa" kurulması talimatı verdi.

        İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere de gıda malzemesi yardımı yapıldı. Aileleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Şahin, bu çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler