Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kaman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muammer Laçin, balık yönünden zengin Hirfanlı Baraj Gölü'nün daha etkin değerlendirilmesi için işleme, depolama ve paketleme tesisi kurulmasını istediklerini kaydetti.

        Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaman ilçesinin Hirfanlı Baraj Gölünde geniş kıyısı bulunduğunu belirterek, gölün avlak bölgesinde faaliyet gösteren balıkçıların kooperatiflerine bağlı olduğunu ifade etti.

        Avlanan göl ürünlerini iç ve dış piyasaya daha kolay pazarlamayı hedeflediklerini ifade eden Laçin, bunun için işletme sahası kurulması gerektiğini kaydetti.

        Bölgelerinde sazan, pullu sazan, levrek, kadife, yayın, kerevit, ıstakoz ve gümüş balığı avladıklarını anlatan Laçin, "Kooperatifimize, 6 bölgenin balıkçıları bağlı. Balık avlak sahamız çok genişti ancak geçen yıllarda Hirfanlı Barajı ve Kızılırmak üzerinde avcılık yapılan alan 6 farklı bölgeye ayrıldı. Bölgelere ayrılmasıyla da balık avcılığında sıkıntı oluştu. Denetim zorlaştığı için kaçak avcılık çoğaldı. Zamanından önce avlanan balıklar da iç ve dış piyasada rağbet görmedi ve avcının zararına oldu." ifadelerini kullandı.

        Avlak bölgelerinde balık işleme, depolama ve paketleme tesisi olmadığından ürünü başka illere parça parça göndermek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Laçin, şunları kaydetti:

        "Balıklarımızın kalitesi ve tazeliği düşüyor. Oysa bizim bulunduğumuz yerlerde böyle bir işletme olsa avlanan balıkları hem muhafaza eder hem de taze bir şekilde farklı bölgelere farklı ülkelere göndeririz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığına yönelik bir çok hibe ve teşvik projesi var ancak balıkçılığa yönelik yapılan yatırımlar maalesef yeterli değil. Kendi imkanlarımızla işleme, depolama ve paketleme tesisi yapmaya çalıştık, 3 milyon lira gibi bir maliyet çıktı. Bu konuda devletimizden hibe desteği bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler