Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne, geçen yıl roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen terör örgütü PKK üyesi 3 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Barış Kahraman, Ramazan Bingöl, Kadir Gümüş ile taraf avukatları katıldı.

        Mahkeme heyeti başkanı, bir önceki celse, sanık Kahraman ve Gümüş'ün Kürtçe olarak savunma yapma isteğini anımsatarak, bu kişilerin savunmalarının alınması için "resen" tercüman atanmasına karar verdiklerini söyledi.

        Bu sırada söz alan Gümüş, Kürtçe savunma yapacaklarını ama bunun için tercümana para vermeyeceklerini ifade etti.

        Bu sebeple tercüman olarak görev yapacak kişinin ve tercüman görevlendirilen mahkeme heyetinin hayati tehlikesi bulunduğu yönünde tehditte bulunan Gümüş, salonda taşkınlık yaptı. Kendisini etkisiz hale getirmek isteyen salonda görevli jandarma ve polislere direnmeye çalışan Gümüş, görevlilerce dışarı çıkartıldı.

        Mahkeme heyeti, olay hakkında tutanak tutarak, sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmasını kararlaştırdı.

        Heyet daha sonra eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2015 tarihinde, gece saatlerinde Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik PKK'lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği, bir roketin müdürlük ile aynı yerde bulunan polis lojmana isabet ettiği belirtiliyor.

        Polisin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin yeniden roket atmaya fırsat bulamadığı ve saldırı sonrası olay yeri yakınındaki boş arazide roketatar ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, sanıklardan Barış Kahraman ve Kadir Gümüş'ün PKK terör örgütü üyesi oldukları ve örgütün amacı olan ülke bütünlüğünü bozmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği, birden çok kişiyi öldürmeye teşebbüs ettikleri, Ramazan Bingöl'ün ise saldırı öncesi keşif yaparak bu kişilerle hareket ettiği kaydediliyor.

        İddianamede, şüpheliler hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, "birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme" suçlarından da yine her birinin ayrı ayrı 26 yıldan 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler