Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de İl Hayat Boyu Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı düzenlendi.

        Vali Okay Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezinde istihdama yönelik kursların açılarak, hayatın olağan akışı içinde öne çıkan unsurların geliştirilmesini istedi.

        Her ilçenin ve il merkezinin öne çıkan birtakım özellikleri olduğunu ifade eden Memiş, "Şiran'da ala kilim, Kelkit'te zilli kilim, Kürtün'de külek ve zil yapımı gibi yöresel kursları açmamız lazım. İstihdama yönelik veya hayatın olağan akışı içinde öne çıkan unsurları geliştirip devam ettirmeliyiz. Bu çok önemli." dedi.

        Vali Memiş, turistik ve ticari potansiyelin değerlendirilerek hareket edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

        "Bu üretilen ürünlerden insan para kazanabilmeli. Gümüşhane olarak vites büyütmeliyiz. Hızlanmalıyız. Gümüşhane'nin dinamikleri turizm, madencilik, organik tarım ve hayvancılık. Halk Eğitim Müdürlükleri olarak bu temel alanda kurs açılmalı. Buralara odaklanmalıyız, istihdama yönelik kurslar düzenlemeliyiz. Bu kurslar yapılırken Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde yapılmalı."

        İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise toplantının amaçlarından birinin tüm nüfusa hitap edebilecek etkinlik faaliyetlerini planlanmak olduğu kaydetti.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş da hayat boyu öğrenme alanındaki nihai hedeflerinin, farklı öğretim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırarak öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen toplumdan öğrenen Türkiye'ye doğru dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

        İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş'ın sunumunun ardından, toplantıda komisyon üyelerinin teklifleri, önerileri ve işbirliği ile yapılabilecek faaliyetler görüşüldü.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, daire amirleri ve mesleki kuruluşların temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler