Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kırşehir'de 15 çiftçiye 90 damızlık büyükbaş hayvan verildi.

        Vali Necati Şentürk, Kırşehir Ticaret Borsasında düzenlenen dağıtım töreninde, uygulanan projelerle damızlık büyükbaş hayvanların artık Türkiye'de yetiştirileceğini belirterek, bu çalışmaların hayvancılığa can suyu olacağını söyledi.

        Şentürk, "30 bin lira karşılığında altışar büyükbaş hayvan dağıtılıyor. Kırşehir şartlarında fiyatı 8 bin lira, gebe kaldıkları takdirde 12 bin lira civarında. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Türkiye genelinde olduğu gibi bu dağıtımın hayvancılığımıza can suyu olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye'de milli tarıma dönme zamanı geldi. Damızlıklarımızı neden dışarıdan ithal ediyoruz, bunun sonu gelmez. İnşallah bundan sonra devletimiz karar aldı, damızlıklarımızı da içeride yetiştireceğiz." dedi.

        Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin de Bakanlığın Genç Çiftçiler Projesi kapsamında simental, chevrolet ve limuzin cinsi 90 büyükbaş hayvanın 15 çiftçiye dağıtılacağını ifade ederek, bu dağıtımın gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

        Hayvanların adeta et deposu olduğuna işaret eden Şahin, "Hayvanlar mükemmel. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için bunların daha çok yavrularından gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda canlı ağırlık olarak bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır. İlk etapta kent merkeziyle Akçakent ve Akpınar ilçelerimizde dağıtım yapılacak. Aralıklarla gelecek hayvanlarla toplamda 174 büyükbaş hayvanın dağıtımı gerçekleştirilecek." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar çiftçilere teslim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler