Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, sınırları içinde bulunan tarım alanlarının, sulu tarımdan yararlanabilmesi için yapılan "Kacarlı Pompaj Sulama Alanı" Projesi'nin DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar'a sunulduğunu belirtti.

        Karaömeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde bulunan kuru tarımın yapıldığı 6 bin hektarlık alanda Hirfanlı Baraj Gölü'nden sağlanacak su ile bölgenin sulu tarıma geçmesi ve ürün çeşitliliğinin artırılmasının hedeflendiğini aktardı.

        Proje ile sulama alanı 6 bin hektar olan tamamı sulanabilir özelliğe sahip tarım alanlarının yaklaşık 50 metrelik pompaj sistemi ile sulanabileceğini ifade eden Karaömeroğlu, şunları kaydetti:

        "Sulama alanı içinde Evren ilçesine bağlı, Altınbaşak, İnebeyli, Cebirli ile Şereflikoçhisar'a bağlı Şereflidavutlu, Geçitli, Gülhöyük, Yazısöğüt, Kacarlı, Acıkuyu, Şanlıkışla ve Acıöz mahalleleri yer almaktadır. Sulama alanında, Türkiye'nin en kurak yöresi olması münasebeti ile sulama suyu yetersizliğinden dolayı yöre halkı kuru tarım yapmaktadır. Sulama alanı içinde iki lav edilmiş belde belediyesi mevcuttur. Yöre halkı suyu ve sulamayı bilen yoğun makineli tarım yapılan çiftçilerden oluşmaktadır. Burada bahsedilen 50 metrelik pompaj sayesinde 6 bin hektarlık alanın sulaması mümkün olacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler