Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile MEYBEM işbirliği ile gerçekleşen "Mesleki Yeterlilik Belgesi" sınavlarına katılan katılımcılara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM AŞ tarafından "Mesleki Yeterlilik Belgesi" sınavları Dinar TSO işbirliği ile gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

        Bu kapsamda Dinar TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende sertifikalar katılımcılara Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar ve Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Dinar TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Demir, Abdullah Bağkıran, Metin Avcı, Seydi Bir, Ersen Çakı ve Nihat Sarı tarafından takdim edildi.

        Çok tehlikeli işler kapsamında bulunan meslekler ile ilgili açılan sınavlar hakkında bilgiler veren Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

        Dinar TSO olarak firmaların mağdur olmamaları adına konuyla ilgili gerekli tanıtım ve bilgilendirmeyi yaparak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği sınav ve belgelendirme hizmeti sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirten Uyan, şöyle devam etti:

        "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 42 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler