Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arasında danelik mısır için sözleşme imzalandı.

        Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Develi ilçesinde mısır üretiminin uzun bir aradan sonra tekrar başlamış olmasında, bu bölgeye yapılan lisanslı deponun katkısının olduğunu belirtti.

        Kayseri Şeker Fabrikasının Develi'ye yaptırdığı 20 bin tonluk lisanslı depo yatırımının tamamlandığını ifade eden Akay, şunları kaydetti:

        "Fabrikamız ile TMO arasında varılan mutabakat sonucunda lisanslı depolara alınacak olan danelik mısırların ürün senedi ile alınma sözleşmesi imzalandı. İnşallah çiftçimizin tercih etmesi halinde mısırlarını lisanslı depolarımızda değerlendirme imkanı olacak. Lisanslı depoda bu mısırların korunabilmesi için belirli bir rutubet derecesi olması gerekiyor. Tabi mısır ekiminin bölgede yayılması için çiftçimizin para kazanması lazım. Şimdi gerek tohum firması yetkilileri gerek çiftçi arkadaşlarımız değerlendirmelerinde diğer bölgelerimize oranla yüksek bir verim elde edildiğini bize ifade ediyorlar. Bölgede dekara bin 200 kilo mısır hasadı gerçekleştiriliyor. Bu oldukça yüksek bir verimi ifade etmiş oluyor. Tabi yüksek verimin yanında maliyetin düşük olması çiftçimizin cebine para girmesi bunun tercih edilir hale gelmesini sağlayacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler