Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanşehir ilçe merkezinde 14 dönüm alana cami ve kültür merkezi yapılacak.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe merkezinde şeker fabrikası bölge şefliği ile Devlet Su İşlerine ait arazilerin Doğanşehir Belediyesine devredilmesiyle birlikte bu alana kültür merkezi ve cami projeleri hayata geçirilecek.

        Tek kat üzerine planlanan kültür merkezinin içerisine 50 metrekare sahne, sahne arkası odaları, kulis odaları, 450 kişilik konferans salonu, her türlü eğitim faaliyetlerinin verilebileceği 4 atölye, sergi salonu, idari mekanlar, toplantı salonları, 100 metrekare büyüklüğünde kütüphane ve okuma salonu ile bodrum katında sportif faaliyetler için ayrılmış salonlar yer alacak.

        Aynı arazi üzerine ilçe geneline hitap edecek ilçenin en büyük camisi yapılacak.

        Projenin hayata geçirileceği alan üzerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı açıklamada, Doğanşehir’in böylesine kapsamlı bir merkeze ihtiyaç duyduğunu belirtti.

        İçerisinde sınıf, atölye, kütüphane, toplantı salonları, spor salonu ve 450 kişilik bir konferans salonunun bulunduğu merkez ve aynı alan içerisine bir de cami yapacaklarını aktaran Çakır, şunları söyledi:

        "Amacımız her ilçemize böyle merkezleri kazandırmak. Her ilçemizi bu tür donanımlara sahip daha yaşanabilir yerler haline getirmek bizleri mutlu eder. Erkenek Mahallesinde 6 bin 650 metrekare alan üzerine yaptığımız ve hizmete açtığımız parkımız, başta çocuklar olmak üzere 7’den 77’ye herkese hitap ediyor. Yürüyüş yolları, futbol ve basketbol sahası, fitnes alanları, çocuk oyun grupları, yeşil alanlarıyla insanlarımız burada hoşça vakit geçiriyor. Meydan çalışmaları, kültür merkezlerinin yapılması, spor merkezleri ve parklar ilçedeki yaşam kalitesini yükseltiyor."

        Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük de belediyelerine devredilen bu alanlara kültür merkezi ve cami yapmayı hedeflediklerini belirtti.

        Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu bir şekilde çalıştıklarına değinen Küçük, projelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ve kendilerine gösterilen destekler için teşekkür ettiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler