Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı itiraz reddedildi.

        Hakkari Sulh Ceza Hakimliğince terör soruşturması kapsamında tutuklanan Irmak, Zeydan ve Akdoğan'ın avukatları, tutukluluğun sona erdirilmesi talebiyle itiraz etti.

        Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, daha önce verilen kararda, herhangi bir isabetsizlik görülmediği, kararın usul ve yasaya uygun olduğunu gerekçe göstererek, söz konusu itirazı reddetti.

        Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan 3 Kasım'da gözaltına alınmış ve 4 Kasım'da çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

        Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise 7 Kasım'da Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki bir köyden geldiği sırada Depin polis kontrol noktasında gözaltına alınmış,sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince aynı suçtan tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler