Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Bizler hepimiz kamu görevi ifa ediyoruz. Seçilmiş, atanmış fark etmez. Bizim hepimizin görevi nedir, halka hizmettir. Bize bu yetkiyi ve imkanı veren de sonuçta halkın kendisidir." dedi.

        Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısının üçüncüsünü Ünye’de Halil Efendi Sosyal Tesislerinde düzenledi.

        Toplantıya Ünye’deki muhtarların yanı sıra Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerindeki muhtarlar da katıldı.

        Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara önem ve değer verdiğini, ayda bir muhtarlarla toplantılar yaparak bu değeri gösterdiğini ifade etti.

        Muhtarların talepleri ve sorunlarıyla yakından ilgilenmek üzere valilikler ve belediyeler bünyesinde bürolar oluşturulduğunu belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

        "Bu birimlerde muhtarların işlerini kısa sürede sonuçlandırmak ve takip etmek üzere muhtar bilgi hatları oluşturuldu. Muhtarların istek, dilek ve şikayetleri öncelikle ele alınsın, takip edilsin ve sonuçlandırılsın diye elektronik yazışma sistemi kuruldu. Daire müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda, muhtarlarımızın istek, dilek ve şikayetlerini öncelikle ele almaları ve yapılabilecek talepleri muhakkak yerine getirmeleri, yapılamayacak olanları da yani kendisinin gücünü yetkisini aşanları da yetkili mercilere iletmelerini ve kanunen de yapılması mümkün olmayanları ki olabilir onlarından niye yapılamayacağını, muhtarlarımıza iyice izah etmelerini tembihliyorum."

        Balkanlıoğlu, bütün kamu makamlarının halka hizmet için var olduğunu dile getirerek, "Bizler hepimiz kamu görevi ifa ediyoruz. Seçilmiş, atanmış fark etmez. Bizim hepimizin görevi nedir, halka hizmettir. Bize bu yetkiyi ve imkanı veren de sonuçta halkın kendisidir. Bizlerin görevi halka hizmet etmektir. Böyle vali, kaymakamlık, belediyeler çekinerek girilecek, meramınızı zorlanarak anlatacağınız makamlar değildir." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, mahalle muhtarları söz alarak, mahallelerinin sorunları ile ihtiyaç ve şikayetlerini dile getirdi.

        Toplantıya Ordu Valisi Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Ordu Vali Yardımcısı ve Ünye Kaymakam Vekili Fatih Görmüş, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, İkizce Kaymakamı Yusuf Turan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, bazı daire müdürleri, ilçe protokol mensupları ile Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinin muhtarları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler