Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Palandöken Belediyesi, yapımını yeni bitirdiği ve Çat Yolu'nu Yenişehir Altyol'la birleştiren yeni bağlantı yoluna "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" adını verdi.

        Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı açıklamada, Palandöken'de trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak olan ve Yenişehir Altyolu Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu Çat Yolu (Köşk) ile birleştirecek olan bağlantı yolunun tamamlandığını belirtti.

        Genişliği 15, uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometre olan bağlantı yolunu oluşturmak için bir süredir çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Bulutlar, "Çalışmalarımızı tamamladık ve yeni bağlantı yolumuzu inşallah önümüzdeki günlerde resmen hizmete açmış olacağız. Son derece modern bir biçimde dizayn edilen bağlantı yolunu 250 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarıyla çevreledik. İlçeye yaraşır ve yakışır bir hale getirilen söz konusu caddeye ayrıca bir hakkı da teslim ettik." diye konuştu.

        Bulutlar, Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

        Bu hain girişimin, milletin birliği, beraberliği, dirliği, yüksek cesaret ve ferasetli duruşu sayesinde bertaraf edildiğini kaydeden Bulutlar, şunları kaydetti:

        "Bu mücadelede elbette kayıplarımız da oldu. 241 kardeşimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düştü. Bu saatten sonra hepimize düşen sorumluluk, uğruna canlar verilen bu mukaddes vatanı muhafaza ve müdafa etmek olduğu kadar, şühedaya layık olduğu vefayı da göstermektir. Bu bağlamda Palandöken Belediye Meclisi olarak kısa bir süre sonra açılışını yapacağımız yeni bağlantı yoluna '15 Temmuz Şehitleri Caddesi' adını verdik. Böylece bu cadde ilçemize kazandırdığımız yeni bir ulaşım ağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerimizi de ilelebet hafızalara kaydetmiş olacak. Bu vesile ile vatan uğruna toprağa düşen her bir şehidimizi pak olan alınlarından öpüyor, hepsine Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler