Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan "Herkes İçin Sağlık" projesi kapsamında "Prematüre ve Yenidoğan Bebeğin Bakımı" konulu konferans düzenlendi.

        Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Caner konuşmacı olarak katıldı.

        Caner, bebeğin bulunduğu oda sıcaklığının ortalama 24-25 derece olması ve bebekle annenin aynı odada kalması gerektiğini söyledi.

        Bebeğin kundak yapılmasının, kalça çıkığı gibi ciddi durumlara neden olabileceği uyarısında bulunan Caner, şu bilgileri verdi:

        "Çocuğunuza evde sizin giydiğiniz kıyafetin bir kat fazlasını giydirmek yeterli olacaktır. Yine bebeklere şapka ve çorap giydirilmesi çok önemlidir. Bebeğinizi yüzükoyun yatırmak tehlikelidir. Bu durumda bebeğin burnu ve ağzı tıkanıp, nefes alması engellenebilir. Bebeği sırt üstü yatırırsanız kusma sonucu nefes borusu tıkanabilir. Çocuğunuzu yatırmak için bu pozisyon da uygun değildir. En ideali sırtına destek için yastık koyarak hafif yana dönmüş şekilde yatırmaktır."

        Programa, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, öğrenciler, anne ve anne adayları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler