Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i makamında ziyaret etti.

        Ergün, ziyarette, yapılan ortak çalışmalarla Manisa'nın imar sorununun 2017'de çözüleceğini bildirdi.

        Yatırımlar ve projelere Şehzadeler Belediyesi ile birlikte imza atacaklarını ifade eden Ergün, "İnşallah güzel projeleri de Manisa için birlikte hayata geçireceğiz. Manisa'nın merkezinde yaşanan imar sorununu 2017 yılı sonu itibarı çözmeyi hedefledik. Manisa'nın bir numaralı sorunu imar çalışmasıdır. Yıllardan beri şehrimizin kanayan yarasıdır." diye konuştu.

        Bununla ilgili olarak Çelik ve teknik ekiplerle alt komisyonlarda çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Ergün, "Jeolojik hali hazır çalışmalar tamamlanmış durumda. Bundan sonraki hedefimiz ortak müştereklerde mahalleler ve beldeler bazında, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizde 2017 yılının sonuna kadar imar planlarını Manisa'da yeni imar alanlarının açılabilmesi ve gelişimi için çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

        Çelik de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak projelere imza atacaklarını kaydetti.

        - Öğrencilere bağımlılık ile mücadele semineri

        Demirci ilçesinde Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından öğrencilere bağımlılık ile mücadele semineri verildi.

        Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Belediye Başkanı Selami Selçuk ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Seminerde konuşan Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve Yunus Emre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, bağımlılığın global bir sorun olduğuna dikkati çekerek "Bağımlılık sahte bir ciddi iyi oluş hali, pembe bulutların üzerinde olursunuz. Bağımlılık sosyal yönden, organik yönden ve sağlık yönünden kişiyi uzaklaştıran bir hastalıktır. Son dönemlerde gençlere konuşmayı unutturan, muhabbet etmeyi unutturan cep telefonu beynimizi körelten bir bağımlılıktır. Gençlerimizi zararlı bağımlılıktan kurtarmak tüm toplumun görevidir." diye konuştu.

        Programda ayrıca öğrenciler tarafından bağımlılık ile mücadeleyi anlatan skeç gösterisi sunuldu.

        - Girişimciler sertifikalarını aldı

        Yunusemre Belediyesi'nin 6.'sını düzenlediği girişimcilik kursuna katılan 25 kursiye törenle sertifikalarını aldı.

        Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törene Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Manisa İŞKUR Müdür Vekili Metin Demirci, Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ve kursiyerler katıldı.

        İş kuracak girişimcilere hayırlı kazançlar dileyen Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, "Yunusemre Belediyemizin İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursumuzun sertifika törenini yapıyoruz. Yaklaşık 5 kez KOSGEB girişimcilik kurslarını açmıştık. Bugün 6. kez düzenlediğimiz kurslarımızın sertifikalarını dağıtıyoruz. Girişimcilerimize yeni kuracağı işlerde başarılar dileriz." ifadesinde bulundu.

        İŞKUR Müdür Vekili Metin Demirci ise, "Girişimcilerimizin sertifikayı aldıktan sonra iş hayatına atılmalarını bekliyoruz. Bu konuda KOSGEB'in de desteğinin olması gerekiyor. İş yerlerini açtıktan sonra da girişimcilerimize destekte bulunacağız" dedi.

        Konuşmaların ardından 25 kursiyere sertifikaları Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve İŞKUR Müdür Vekili Metin Demirci tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler