Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı 2 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Terör örgütünden kaçan 2 terörist, Üzümlü Bayrak Tepe üs bölgesindeki güvenlik güçlerine sığındı.

        Burada bir ihtiyaçlarının olup olmadığı sorulan ve yemek verilen teröristlere, Türk adaletinin şefkatli kollarında oldukları ve korkmamaları gerektiği söylendi.

        Bir rütbeli asker, teröristlere hitaben şu konuşmayı yaptı:

        "Öncelikle geçmiş olsun, örgütten kurtuldunuz. Sizin adınıza sevindim. Herhangi bir sıkıntınız var mı? Karnınız aç mı? Herhangi bir sağlık probleminiz var mı? Doktor veya sıhhiyeci çağırayım mı? İlaç ister misiniz? Bundan sonra korkmanıza gerek yok. Bundan sonra yüce Türk milletinin, Türk askerinin, Türk adaletinin şefkatli kolları arasındasınız. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Buradan sizin nezdinizde kendi isteğiyle, kaçırılmış, kandırılmış şekilde örgüte katılmış tüm örgüt mensuplarına sesleniyorum. Türk askeri merhametlidir. Korkacak bir şey yok. Gelin teslim olun."

        Bir teröristin "ailemle iletişim kurmak istiyorum." demesi üzerine rütbeli asker, "Biz sizi şimdi teslim edeceğiz. Teslim edildikten sonra oradan ailenizle iletişime geçirecekler sizleri. Tekrar geçmiş olsun. Örgütten kurtuldunuz, sevindim sizin adınıza." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler