Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" konunu konferans düzenlendi.

        Üniversite, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Valilik iş birliğinde, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen programda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanan gaziler, o geceyi anlattı.

        Vali Şerif Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un, Türk milletinin coğrafyadan silinip, gerek ülke olarak gerek gönül coğrafyasındaki insanlar olarak Türkiye'nin işgal edilmesi suretiyle birilerine peşkeş çekilme süreci olduğunu dile getirdi.

        Yılmaz, milletin sağduyusuyla imanıyla vatan sevgisiyle ve insan sevgisiyle buna dur dediğini anlattı.

        15 Temmuz'un gazilerinden 14 yaşındaki Adviye Gül de İstanbul Saraçhane'de yaralandığını ve merminin kolundan girip, sırtından çıktığını söyledi.

        Bunu gururla taşıyacağını belirten Gül, "O gece dışarı çıkarken her şeye hazırlıklı olsak da düşünemediğimiz bir şey vardı. Bu darbe girişimini yapanın bizim askerimiz olduğunu, bize kurşun sıkacağını düşünemedik. Bizim içimizden kişilerdi. Gittiğimiz zaman onların yüzündeki hainliği ve onların insanların üzerine hiç acımadan kurşun sıktığını, tanklarla üzerine yürüdüğünü gördüğümüzde, durumun böyle olmadığını anladık." dedi.

        - "Allah o gece bizden korkuyu alıp iman verdi"

        Ankara'da Çankaya Köşkü önünde yaralanan Yaşar Yaldız da "Bulunduğumuz yerin alt tarafından 5 zırhlı personel taşıyıcı geldi. Ben de elimdeki bayrakla onların üzerine yürüdüm. Bir korku hatırlamıyorum. Allah o gece bizden korkuyu alıp iman verdi. Korku olsa kimse kurşunların üzerine gidemez. O gece çok karanlıktı ama gündüzü aydınlık oldu. İçimizdeki hainler temizlendi." diye konuştu.

        Darbenin olacağı ihtimalini düşünmediğini dile getiren Hakan Yiğit ise o gece Ankara'da kardeşini şehit verdiğini söyledi.

        Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, sanatıyla 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

        Vali Yılmaz, konuşmacılara bayrak hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler