Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, Haymana-Ankara yolunun 6 şeride çıkarılması çalışmalarına da sekte vurdu.

        Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, yapım çalışmaları birkaç yıldır süren Haymana-Ankara yoluna ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

        Ankara Büyükşehir Belediyesince, Haymana-Ankara yolu yapım ve genişletme çalışmaları için 150 milyon lira harcandığını belirten Turgut, Haymana'ya yönelik yatırım ve çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

        Trafiğe kapalı olan yolun bazı kısımlarında elektrik direkleri bulunduğunu anlatan Turgut, bunların kaldırılmamasının vatandaşlarca eleştirildiğini ancak elektrik direkleri ve çalışmaları aksatan diğer bazı unsurların bir hafta içinde ortadan kaldırılacağını bildirdi.

        - Direkler değil, FETÖ aksattı

        Haymana-Ankara yolunda bu yıl bitmeden tek şeritten ulaşım sağlanacağını belirten Turgut, 2017 ortasında da 3 geliş, 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şerit açılacağını aktardı.

        Başkan Turgut, yolun tamamlanmasına elektrik direklerinin kaldırılmamasından çok 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin sekte vurduğunu anlatarak şöyle devam etti:

        "FETÖ'nün darbe girişimi olmasaydı, bu sorunları da hiç konuşmamış olacaktık. Maalesef bu darbe girişimi memlekete zarar verdiği gibi Haymana'ya da zarar verdi. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olmasaydı belki şimdi yolun tamamı bitecekti. O süreçte yaz günü, inşaat mevsiminde yaklaşık 40 gün çalışma yapılamadı ama şu anda bu yılın sonunda tek şeridin açılmasında bir problemimiz yok. Seneye de inşallah 50 yıllık hasret bitecek ve 6 şerit trafiğe açılacak."

        - "Yol çalışması artık bitsin"

        Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, yol genişletme projesi kapsamında birçok noktada tesislerin deplase (yer değişimi) ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.

        EDAŞ ile Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda, tesislerin deplasesi için protokol yapılmasına karar verildiği bildirildi.

        Bu kapsamda 7 protokol yapıldığı, projeleri onaylanarak yol güzergahındaki 7 farklı noktada tesislerin deplase sürecinin Ankara Büyükşehir Belediyesince başlatıldığı ifade edildi.

        Haymanalı vatandaşlar ise Haymana-Ankara yolunun geçmişte tek şeritli olması nedeniyle birçok trafik kazası yaşandığını ve virajlı yollar nedeniyle ulaşım süresinin uzadığını anlattı.

        Büyükşehir Belediyesince yolun genişletilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren vatandaşlar ancak daha önce çeşitli tarihler verilmesine rağmen yolun hala bitirilememesinin hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

        Vatandaşlar, çalışmaların hızla tamamlanmasını ve kış aylarında ulaşım sorunlarının sona ermesini istediklerini kaydetti.

        Ankara Büyükşehir Belediyesince, Haymana-Ankara yolunun 46,6 kilometrelik kısmında yol genişletme çalışmaları yürütülüyor.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler