Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'te düzenlenen terör operasyonunda, DBP'li Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan'ın da aralarında yer aldığı 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü adına iş birlikçilik faaliyetlerinde bulunmak" suçlamasıyla 5 kişiye yönelik Güroymak'ta eş zamanlı operasyon icra etti.

        Operasyonda, DBP'li Güroymak Belediye Başkanı Özkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Senaye Ata ile H.Ö, İ.A. ve S.D. gözaltına alındı.

        Evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilen zanlılar hakkında adli tahkikat başlatıldı.

        Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı güvenlik güçlerince titiz, özverili ve koordineli çalışmalar devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler