Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Kızılay Darende şubesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar sürüyor.

        Şube Başkanı Mustafa Kızmaz, şube binasında yaptığı açıklamada, başkan olarak seçildiği günden bu yana 53 aileye 13 bin lira genel merkezden gelen yardımı ulaştırdığını, şube gelirlerinden ise 5 bin lira nakdi yardım yapıldığını ifade etti.

        İstanbul ve Malatya şubelerinden temin edilen kıyafetlerle 500 aileye yazlık kışlık yeni giysi ve ayakkabı yardımı yaptıklarını aktaran Kızmaz, şunları söyledi:

        "Her yıl düzenli olarak genel merkezden gönderilen konserve, kıyma ve kavurmayı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Okullarda çocuklarımıza farkındalık oluşturmak için etkinlikler yaparak, kitap, kalem, defter dağıtımı yapıyoruz. Diğer sivil toplum kuruluşları ile iyi ilişkiler geliştirerek Malatya Kan Merkezi öncülüğünde ilçede kan bağışı organizasyonları gerçekleştiriyoruz."

        Darende ve ilçe dışında yaşayan çok değerli hayırsever hemşehrilerin zekat, kurban, giyim, gıda ve nakdi yardımda bulunmak isteyenler şubeyle iletişime geçebileceklerini aktaran Kızmaz, yardım ve desteklerin Kızılay güvencesiyle ihtiyaç sahibi insanlara ulaşacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler